CURSUS EIGENSCHAPPEN

Vogelspot cursus

     
4.5/5 door 501 Cursisten
Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van vogels met onze cursus 'Vogelspotten met Vogelgeluiden'. Deze unieke cursus is ontworpen om zowel beginners als ervaren vogelaars de vaardigheden te leren die nodig zijn om vogels te identificeren aan de hand van hun uiterlijk én hun geluiden.

Vogelspotten is een lonende hobby die je dichter bij de natuur brengt en je observatievaardigheden aanscherpt. In deze cursus leer je de basis van het vogelspotten, waaronder hoe je vogels kunt vinden, observeren en identificeren.
Write your awesome label here.

Cursus Programma

In het kort

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Locatie

Online. Leer waar en wanneer jij wilt.

Onbeperkt toegang

Ja, je krijgt onbeperkt toegang tot al het leermateriaal.

Startdatum

Flexibel, waar en wanneer jij wilt.

Methode

Zelfstudie, met online begeleiding.

Duur

Gemiddeld 15 uur inclusief zelfstudie.

Certificaat

Ja, persoonlijk op jouw naam.

Wat onze studenten zeggen..

 Als beginnende vogelaar was ik verbaasd over de rijkdom en diepgang van de inhoud. Elk onderdeel was zorgvuldig opgebouwd en leidde me door verschillende seizoenen en omgevingen, van het strand tot het nachtelijke bos. De nadruk op vogelgeluiden voegde een fascinerende nieuwe dimensie toe aan mijn observatievaardigheden. De docenten waren deskundig en de extra lezing gaf een mooi overzicht van het vogelspotten in de lente. Ik kan deze cursus ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn verbinding met de natuur wil verdiepen en een nieuwe, verrijkende hobby wil ontdekken.
- Bea

Jesse Zwart

Ga mee op excursie met onze expert Jesse in de mooie wereld van vogels. 

Met een geel mini-verrekijkertje om mijn nek zat ik in de buggy, terwijl mijn vader achter die buggy elke vogel aan probeerde te wijzen. Ik ben opgegroeid aan zee, midden in de natuur tussen de duinen en het strand. Hier kon ik elke dag met mijn verrekijker op zoek naar de meest bijzondere vogels en zo werd deze interesse een groot onderdeel van mijn dagelijks leven.

Sindsdien heeft vogelen mij in alle uithoeken van de wereld gebracht. Na mijn middelbare school maakte ik een reis van acht maanden door Zuid- en Midden-Amerika om daar vogels te kijken. Ook in grote delen van Europa en landen als Georgië, Azerbeidzjan en Thailand heb ik inmiddels gevogeld. Dit deed mij steeds meer beseffen hoe adembenemend mooi de natuur kan zijn, juist ook in Nederland! Na het afronden van mij bachelor Rechten besefte ik dat ik niet de hele dag op kantoor wilde zitten. Ik wilde van mijn hobby mijn werk maken. Al snel richtte ik Dagjevogelen en Dagjeindenatuur.nl op!

Nu ben ik beroepsvogelaar en professioneel vogelgids. Ook heb ik het boek 'Een vliegende start' geschreven, schrijf ik af en toe een column voor de ANWB en probeer ik met mijn bedrijf een bijdrage te leveren aan de natuurbescherming in Nederland. Met een enorm getalenteerd, professioneel en enthousiast team van het beste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van natuurgidsen wil ik de rest van Nederland de schoonheid van onze prachtige Nederlandse natuur laten zien en leren waarderen.
Proudies Academie

Onze leermethode

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Hulp wanneer jij wilt

Onze leercoaches zitten klaar voor al jouw vragen.

Leren waar en wanneer jij wilt

Start waar en wanneer je wilt met een cursus. 

Raak in gesprek met andere cursisten

Ga in gesprek met mede-cursisten over jouw cursus.