Categorie: Vrije tijd

Vogelspot cursus

     
4.4 / 74 Reviews
Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van vogels met onze cursus 'Vogelspotten met Vogelgeluiden'. Deze unieke cursus is ontworpen om zowel beginners als ervaren vogelaars de vaardigheden te leren die nodig zijn om vogels te identificeren aan de hand van hun uiterlijk én hun geluiden.
Vogelspotten is een lonende hobby die je dichter bij de natuur brengt en je observatievaardigheden aanscherpt. In deze cursus leer je de basis van het vogelspotten, waaronder hoe je vogels kunt vinden, observeren en identificeren.
Write your awesome label here.
  • Expert: Jesse Zwart
  • Lessen: 8 lessen
  • Level: Beginner
  • Studie tijd: 20 uur
  • Werkboek: Ja
  • Online, in eigen tijd
  • Onbeperkt toegang
Cursus: Vogelspotten

Leer luisteren naar de natuur

Een bijzonder kenmerk van deze cursus is de nadruk op vogelgeluiden. Vogels maken een verbazingwekkende verscheidenheid aan geluiden, van melodieuze zang tot alarmkreten, elk met hun eigen betekenis. Door te leren luisteren naar deze geluiden, kun je vaak vogels identificeren zelfs als je ze niet kunt zien, wat een hele nieuwe dimensie toevoegt aan je vogelspotervaring.
De cursus 'Vogelspotten met Vogelgeluiden' is meer dan alleen een leerervaring - het is ook een kans om je verbinding met de natuur te verdiepen en deel uit te maken van de wereldwijde gemeenschap van vogelaars. Of je nu een natuurliefhebber bent die op zoek is naar een nieuwe hobby, of een ervaren vogelaar die je vaardigheden wil uitbreiden, deze cursus heeft voor elk wat wils.

Wat leer je in deze cursus?

Proudies Academie

Onze leermethode

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Hulp wanneer jij wilt

Onze leercoaches zitten klaar voor al jouw vragen.

Leren waar en wanneer jij wilt

Start waar en wanneer je wilt met een cursus. 

Maak de cursus in eigen tijd af

Je kan de cursus afmaken wanneer je wilt.

Jesse Zwart

Ga mee op excursie met onze expert Jesse in de mooie wereld van vogels. 

Met een geel mini-verrekijkertje om mijn nek zat ik in de buggy, terwijl mijn vader achter die buggy elke vogel aan probeerde te wijzen. Ik ben opgegroeid aan zee, midden in de natuur tussen de duinen en het strand. Hier kon ik elke dag met mijn verrekijker op zoek naar de meest bijzondere vogels en zo werd deze interesse een groot onderdeel van mijn dagelijks leven.

Sindsdien heeft vogelen mij in alle uithoeken van de wereld gebracht. Na mijn middelbare school maakte ik een reis van acht maanden door Zuid- en Midden-Amerika om daar vogels te kijken. Ook in grote delen van Europa en landen als Georgië, Azerbeidzjan en Thailand heb ik inmiddels gevogeld. Dit deed mij steeds meer beseffen hoe adembenemend mooi de natuur kan zijn, juist ook in Nederland! Na het afronden van mij bachelor Rechten besefte ik dat ik niet de hele dag op kantoor wilde zitten. Ik wilde van mijn hobby mijn werk maken. Al snel richtte ik Dagjevogelen en Dagjeindenatuur.nl op!

Nu ben ik beroepsvogelaar en professioneel vogelgids. Ook heb ik het boek 'Een vliegende start' geschreven, schrijf ik af en toe een column voor de ANWB en probeer ik met mijn bedrijf een bijdrage te leveren aan de natuurbescherming in Nederland. Met een enorm getalenteerd, professioneel en enthousiast team van het beste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van natuurgidsen wil ik de rest van Nederland de schoonheid van onze prachtige Nederlandse natuur laten zien en leren waarderen.