Olieverf Schilderen

     
4.4 / 106 Reviews
Ontdek de diepte en levendigheid van olieverf in onze speciale cursus 'Olieverfschilderen - De Vijgen van Henk Helmantel'. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren werken met olieverf en een fascinatie heeft voor de unieke artistieke stijl van de bekende schilder Henk Helmantel.
Henk Helmantel, bekend om zijn realistische en toch suggestieve schilderijen van vijgen, heeft de kunstwereld getrakteerd op een rijkdom aan kleur en textuur. In deze cursus nemen we je mee door de stappen die Helmantel gebruikt om zijn befaamde vijgen tot leven te brengen op het canvas.
Write your awesome label here.

In het kort

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Locatie

Online. Leer waar en wanneer jij wilt.

Onbeperkt toegang

Ja, je krijgt onbeperkt toegang tot al het leermateriaal.

Startdatum

Flexibel, waar en wanneer jij wilt.

Methode

Zelfstudie, met online begeleiding.

Duur

Gemiddeld 35 uur inclusief zelfstudie.

Certificaat

Ja, persoonlijk op jouw naam.
 • Expert: Nicolette van Dijk
 • Level: beginner
 • Studie tijd: 50 uur
 • Werkboek: Ja
 • Waar: Online, waar en wanneer je wilt
 • Onbeperkt toegang tot materiaal

Wat leer je in deze cursus?

 • Introductie tot Henk Helmantel: Leer over het leven en de artistieke stijl van de beroemde schilder Henk Helmantel, vooral zijn realistische en suggestieve vijgenschilderijen.

 • Basiskennis Olieverf: Ontdek de unieke eigenschappen van olieverf, inclusief kleur, textuur en droogtijd.

 • Materialen en Gereedschap: Kennismaking met de verschillende penselen, paletten, en canvas die je nodig hebt voor olieverfschilderen.

 • Technieken en Methoden: Leer de technieken en methoden die Helmantel gebruikt, zoals het opbouwen van lagen, mengen van kleuren, en het creëren van realistische texturen.
 • De Vijgen van Helmantel: Volg een stap-voor-stap begeleiding om Helmantel's beroemde vijgen tot leven te brengen op het canvas, inclusief schetsen, onderlagen, en detailwerk.
 • Kleurtheorie en Toepassing: Onderzoek de manier waarop Helmantel kleur gebruikt om diepte en levendigheid in zijn schilderijen te creëren.

Cursus review:

⭐⭐⭐⭐⭐
Ik heb onlangs de cursus "Olieverfschilderen - De Vijgen van Henk Helmantel" afgerond en ik ben volledig onder de indruk van de kwaliteit en diepte van deze cursus! Als iemand die altijd gefascineerd is geweest door de textuur en de rijke kleuren van olieverf, heeft deze cursus mijn begrip naar een geheel nieuw niveau getild.
Saskia

Wat leer je in deze cursus?

Proudies Academie

Onze leermethode

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Hulp wanneer jij wilt

Onze leercoaches zitten klaar voor al jouw vragen.

Leren waar en wanneer jij wilt

Start waar en wanneer je wilt met een cursus. 

Maak de cursus in eigen tijd af

Je kan de cursus afmaken wanneer je wilt.

Nicolette van Dijk

Zo’n 18 jaar geleden begon Nicolette met het volgen van schilderlessen: "In eerste instantie schilderde ik alleen maar op les, maar in de loop der jaren ben ik steeds vaker zelf thuis gaan schilderen. Inmiddels ben ik bijna dagelijks voor mijn ezel te vinden."

Stillevens, portretten en dieren hebben haar voorkeur: "Ik bepaal zelf het onderwerp, maar schilder ook in opdracht."

Inmiddels geeft Nicolette drie dagen in de week zelf les aan cursisten die willen leren schilderen met olieverf: "Het is bijzonder te zien hoe een schilderij ontstaat en hoe enthousiast cursisten zijn. Daarnaast schilder ik zelf ook zoveel mogelijk. De techniek van de oude meesters is een bron van inspiratie. Het kleurgebruik, lichtval en de opbouw van een schilderij… ik kan er naar blijven kijken."