Categorie: vrije tijd

Olieverf Schilderen

     
4.4 / 106 Reviews
Ontdek de diepte en levendigheid van olieverf in onze speciale cursus 'Olieverfschilderen - De Vijgen van Henk Helmantel'. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren werken met olieverf en een fascinatie heeft voor de unieke artistieke stijl van de bekende schilder Henk Dekmantel.
Henk Helmantel, bekend om zijn realistische en toch suggestieve schilderijen van vijgen, heeft de kunstwereld getrakteerd op een rijkdom aan kleur en textuur. In deze cursus nemen we je mee door de stappen die Helmantel gebruikt om zijn befaamde vijgen tot leven te brengen op het canvas.
Write your awesome label here.
  • Expert: Nicolette van Dijk
  • Level: beginner
  • Studie tijd: 50 uur
  • Werkboek: Ja
  • Waar: Online, waar en wanneer je wilt
  • Onbeperkt toegang tot materiaal
Lesson series

Schilderen voor beginners

Je leert hoe je kleuren kunt mengen en aanbrengen om de rijke kleurvariaties in vijgen weer te geven. Je ontdekt hoe je licht en schaduw kunt gebruiken om diepte en textuur te creëren, en hoe je de kenmerkende vorm en textuur van de vijg nauwkeurig kunt vastleggen.
Of je nu een beginner bent die nog nooit met olieverf heeft gewerkt, of een ervaren schilder die je vaardigheden wil verfijnen, deze cursus biedt een boeiende en inspirerende ervaring. Aan het einde van de cursus heb je niet alleen nieuwe schildervaardigheden verworven, maar heb je ook een dieper inzicht in het werk en de stijl van Henk Helmantel. Je leert hoe je kleuren kunt mengen en aanbrengen om de rijke kleurvariaties in vijgen weer te geven. Je ontdekt hoe je licht en schaduw kunt gebruiken om diepte en textuur te creëren, en hoe je de kenmerkende vorm en textuur van de vijg nauwkeurig kunt vastleggen.

Wat leer je in deze cursus?

Proudies Academie

Onze leermethode

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Hulp wanneer jij wilt

Onze leercoaches zitten klaar voor al jouw vragen.

Leren waar en wanneer jij wilt

Start waar en wanneer je wilt met een cursus. 

Maak de cursus in eigen tijd af

Je kan de cursus afmaken wanneer je wilt.

Nicolette van Dijk

Zo’n 18 jaar geleden begon Nicolette met het volgen van schilderlessen: "In eerste instantie schilderde ik alleen maar op les, maar in de loop der jaren ben ik steeds vaker zelf thuis gaan schilderen. Inmiddels ben ik bijna dagelijks voor mijn ezel te vinden."

Stillevens, portretten en dieren hebben haar voorkeur: "Ik bepaal zelf het onderwerp, maar schilder ook in opdracht."

Inmiddels geeft Nicolette drie dagen in de week zelf les aan cursisten die willen leren schilderen met olieverf: "Het is bijzonder te zien hoe een schilderij ontstaat en hoe enthousiast cursisten zijn. Daarnaast schilder ik zelf ook zoveel mogelijk. De techniek van de oude meesters is een bron van inspiratie. Het kleurgebruik, lichtval en de opbouw van een schilderij… ik kan er naar blijven kijken."