Meditatie & Mindfulness

     
4.4 / 16 Reviews
Deze cursus biedt een unieke kans om te leren hoe je stress kunt verminderen en meer rust en balans kunt vinden in je leven. Of je nu te maken hebt met stressvolle situaties of omdat je met pensioen gaat en meer tijd hebt om na te denken, meditatie en mindfulness kunnen helpen om meer in contact te komen met je lichaam en minder in je hoofd te zitten.


Write your awesome label here.

In het kort

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Locatie

Online. Leer waar en wanneer jij wilt.

Onbeperkt toegang

Ja, je krijgt onbeperkt toegang tot al het leermateriaal.

Startdatum

Flexibel, waar en wanneer jij wilt.

Methode

Zelfstudie, met online begeleiding.

Duur

Gemiddeld 15 uur inclusief zelfstudie.

Certificaat

Ja, persoonlijk op jouw naam.
 • Aantal lessen: 7 incl. meditatie oefeningen
 • Level: Beginner
 • Online, in eigen tijd en eigen ruimte
 • Levenslange toegang
 • Toegang op mobiele apparaten en laptop
Cursus meditatie & Mindfulness

Wat leer je in deze cursus?

 • Begrijpen van Stress: Leer de oorzaken en gevolgen van stress te herkennen en begrijpen, en hoe het invloed heeft op je lichaam en geest.
 • Inleiding tot Meditatie: Ontdek de basisprincipes van meditatie en hoe het kan worden gebruikt om stress te verminderen en rust te bevorderen.
 • Verschillende Meditatietechnieken: Verken en oefen verschillende technieken van meditatie onder begeleiding van een ervaren gedragsdeskundige.
 • Mindfulness in het Dagelijks Leven: Leer hoe je mindfulness kunt integreren in je dagelijkse routine om meer aanwezig en bewust te zijn.
 • Vriendelijkheid naar Jezelf: Ontwikkel vaardigheden om vriendelijker en begripvoller te zijn naar jezelf, vooral in stressvolle situaties.

 • Toepassing in Verschillende Levensfasen: Of je nu te maken hebt met stressvolle situaties of met pensioen gaat, leer hoe je deze technieken kunt aanpassen aan verschillende levensfasen.

Cursus review

⭐⭐⭐⭐⭐
Ik heb net de cursus over het verminderen van stress afgerond, en ik ben overweldigd door de positieve impact die het op mijn leven heeft gehad. Als iemand die vaak worstelde met stressvolle situaties, voelde ik me constant overweldigd en uit balans. Deze cursus was een keerpunt voor mij.
Bernadette

Cursus programma

Proudies Academie

Onze leermethode

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Hulp wanneer jij wilt

Onze leercoaches zitten klaar voor al jouw vragen.

Leren waar en wanneer jij wilt

Start waar en wanneer je wilt met een cursus. 

Maak de cursus in eigen tijd af

Je kan de cursus afmaken wanneer je wilt.

Noor Bruijn

Noor: “Als gedragsdeskundige ben ik al jaren bezig met het gedrag en de geest van de mens. Na het volgen van een mindfulness cursus, zijn er bij mij veel nieuwe zaadjes geplant. Zaadjes om met meer aandacht en ruimte bewust te leven en meer liefdevolle vriendelijkheid toe te passen. Ik ben me bewust geworden van onze reactieve wereld en hoeveel wij doen op de automatische piloot. Daarnaast zijn we regelmatig in gesprek met onze strenge innerlijke stem, die aangeeft dat het beter of anders kan en moet.

Daarom heb ik me de afgelopen tijd meer verdiept in meditatie, yoga en mindfulness en heb ik een yoga opleiding gevolgd. Een van de inzichten is dat er tussen een gebeurtenis en jouw reactie ruimte ligt, en in die ruimte ligt jouw vrijheid om zelf te kiezen hoe je reageert. Een andere inzicht is leven vanuit liefde en vertrouwen: ‘see where it goes, and if it flows’.

Ik wil graag bijdragen aan de beweging van bewustzijnsverruiming. We zijn op zoek naar meer rust, meer geluk en meer liefde voor onszelf. Ik geloof dat meditatie en zelfcompassie het leven lichter maken.

Laten we dit samen doen.”

Cursus prijs