In samenwerking met vrije academie

Pointillisme

Het pointillisme is een schildertechniek die aan het eind van de negentiende eeuw tot bloei kwam. Gebruik van stippen die ongemengd op het doek worden geplaatst was de nieuw manier van werken. Het doel was vooral het licht te accentueren. Het pointillisme is nauw verwant aan het divisionisme, dat weer meer uitgaat van streepjes. Georges Seurat was de grote ontdekker van het genre. Hij werd aanvankelijk verguisd door kunstkenners uit de tijd. Uiteindelijk is het pointillisme een grote inspiratiebron geweest voor grote namen als Van Gogh, Monet, Toorop en Mondriaan.

Patricia Huisman vertelt u vanuit Singer Laren over de opkomst en uiteindelijke ondergang van deze duidelijk herkenbare stroming in de schilderkunst.


Write your awesome label here.

Meer informatie

4 korte lessen, in totaal 1 uur

U kijkt op uw eigen moment, zo lang of kort als u zelf wilt

Af te spelen op al uw devices (tablet, computer en telefoon)

Na aankoop zijn de video's 3 maanden voor u beschikbaar

Cursus Programma

Vrije Academie

De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een groot team van professionele sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken.