Cursus wijnproeven

     
4.1 / 31 Reviews
In deze cursus leer je niet alleen de basisprincipes van wijnen en wijnproeven, maar ontdek je ook 8 verschillende wijnen uit verschillende regio's over de hele wereld. Cheers!
Write your awesome label here.
  • Expert: D-Vine 
  • Level: Beginner
  • Studie tijd: 15 uur
  • Video: 5 video's
  • Online cursus: leer waar en wanneer je wilt
  • Onbeperkt toegang
Categorie: vrije tijd

Krijg een passie voor wijn

Onze cursus 'Introductie tot Wijnproeven' is een uitnodigende, informatieve en vermakelijke manier om de wereld van wijn te betreden. Of je nu een beginnende wijndrinker bent of al een enige ervaring hebt, deze cursus biedt een boeiende ontdekkingstocht door de kunst en wetenschap van het wijnproeven.
In deze cursus leren we je de basisprincipes van het wijnproeven, inclusief hoe je je zintuigen gebruikt om de verschillende smaken, aroma's en kenmerken van wijn te onderscheiden. Je leert over de belangrijkste druivensoorten, de invloed van terroir op de smaak van de wijn, en de kunst van het combineren van wijn en eten.
We zullen ook de taal van wijn introduceren, zodat je beter in staat bent om te beschrijven wat je proeft en ruikt, en om je voorkeuren en waardering voor wijn te communiceren. Bovendien leer je over de etiquette van het serveren en proeven van wijn, inclusief de juiste temperatuur voor verschillende wijnen en hoe je een wijnfles correct opent en inschenkt.
De cursus 'Introductie tot Wijnproeven' is ontworpen om een ontspannen en gezellige leerervaring te bieden. Onze deskundige docenten zijn niet alleen ervaren in wijnproeven, maar hebben ook een passie voor het delen van hun kennis en liefde voor wijn. Na afloop van deze cursus zul je niet alleen meer genieten van je volgende glas wijn, maar zul je ook in staat zijn om je eigen smaak en voorkeuren beter te begrijpen en te verfijnen

Wat leer je in deze cursus?

Proudies Academie

Onze leermethode

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Hulp wanneer jij wilt

Onze leercoaches zitten klaar voor al jouw vragen.

Leren waar en wanneer jij wilt

Start waar en wanneer je wilt met een cursus. 

Maak de cursus in eigen tijd af

Je kan de cursus afmaken wanneer je wilt.

D-Vine is een wijnimporteur en wijnleverancier uit Amsterdam. We zijn gestart in 2016 en hebben inmiddels een groot netwerk aan klanten in en rondom Amsterdam. Ons jonge en ambitieuze team groeit mee met het bedrijf: op dit moment werken we met 7 collega’s op kantoor en bezorgen 2 collega’s de wijnen. De meesten zijn wijn-nerds, dat wil niet zeggen dat we alleen mensen met wijnkennis zoeken, we vinden wijn toevallig allemaal heel leuk. Laat je dus niet afschrikken als je geen wijnkennis hebt, want het is voor deze functie geen must. Het belangrijkste is dat je kwaliteiten in de logistiek, planning en voorraadbeheer hebt. 
Wijn komt vanuit allerlei hoeken onze kant op, vanuit het buitenland of Nederland, direct vanaf de boer of via een tussenschakel. Daarom hebben we te maken met verschillende leadtimes en voorraadwaarden. Er gaat dagelijks wijn in en uit onze loods, het meeste wat we leveren wordt uitgeleverd aan horeca in en rondom Amsterdam.
Experts

D Vine

Vrije tijd

Cursus wijnproeven