Cursus wijnproeven

     
4.1 / 61 Reviews
In deze cursus leer je niet alleen de basisprincipes van wijnen en wijnproeven, maar ontdek je ook 8 verschillende wijnen uit verschillende regio's over de hele wereld. Cheers!
Write your awesome label here.

Cursus Programma

In het kort

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Locatie

Online. Leer waar en wanneer jij wilt.

Onbeperkt toegang

Ja, je krijgt onbeperkt toegang tot al het leermateriaal.

Startdatum

Flexibel, waar en wanneer jij wilt.

Methode

Zelfstudie, met online begeleiding.

Duur

Gemiddeld 15 uur inclusief zelfstudie.

Certificaat

Ja, persoonlijk op jouw naam.
 • Expert: D-Vine 
 • Level: Beginner
 • Video: 5 video's
 • Online cursus: leer waar en wanneer je wilt
 • Onbeperkt toegang

Wat ga je leren?

 • Zintuiglijke Evaluatie: Begrijpen en gebruiken van je zintuigen om verschillende smaken, aroma's en kenmerken van wijn te identificeren.
 • Druivensoorten en Terroir: Leren over de belangrijkste druivensoorten, evenals de invloed van terroir (de natuurlijke omgeving waarin de druiven worden geteeld) op de smaak van de wijn.
 • Wijn en Eten Combineren: Ontdekken van de kunst van het combineren van wijn met verschillende soorten voedsel om een harmonieuze culinaire ervaring te creëren.
 • Wijn Terminologie: Introductie tot de taal van wijn, inclusief belangrijke termen en uitdrukkingen die je helpen om je wijnervaring beter te beschrijven en te communiceren.
 • Serveren en Proeven Etiquette: Leren over de correcte manieren om wijn te serveren en te proeven, inclusief de juiste temperaturen voor verschillende wijnen en technieken voor het correct openen en inschenken van wijnflessen.

  Deze onderwerpen vormen een uitnodiging voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen en genieten van de rijke wereld van wijn.
Proudies Academie

Onze leermethode

Leer waar en wanneer je wilt. Start een cursus en maak deze af wanneer jij wilt. Heb je vragen? Onze leercoaches zitten klaar om jou te helpen de cursus af te maken.

Hulp wanneer jij wilt

Onze leercoaches zitten klaar voor al jouw vragen.

Leren waar en wanneer jij wilt

Start waar en wanneer je wilt met een cursus. 

Ga in gesprek met andere cursisten

Ga in gesprek met mede-cursisten over jouw cursus.
D-Vine is een wijnimporteur en wijnleverancier uit Amsterdam. We zijn gestart in 2016 en hebben inmiddels een groot netwerk aan klanten in en rondom Amsterdam. Ons jonge en ambitieuze team groeit mee met het bedrijf: op dit moment werken we met 7 collega’s op kantoor en bezorgen 2 collega’s de wijnen. De meesten zijn wijn-nerds, dat wil niet zeggen dat we alleen mensen met wijnkennis zoeken, we vinden wijn toevallig allemaal heel leuk. Laat je dus niet afschrikken als je geen wijnkennis hebt, want het is voor deze functie geen must. Het belangrijkste is dat je kwaliteiten in de logistiek, planning en voorraadbeheer hebt. 
Wijn komt vanuit allerlei hoeken onze kant op, vanuit het buitenland of Nederland, direct vanaf de boer of via een tussenschakel. Daarom hebben we te maken met verschillende leadtimes en voorraadwaarden. Er gaat dagelijks wijn in en uit onze loods, het meeste wat we leveren wordt uitgeleverd aan horeca in en rondom Amsterdam.
Experts

D Vine

Vrije tijd

Cursus wijnproeven