Waarom moeten we ouder worden?

Sophie de Jong
In tv en films worden vIedereen wordt ouder, maar niet iedereen veroudert op dezelfde manier. Hoewel men denkt dat eeuwige jeugd het spul van mythen is, zou dit dan werkelijkheid kunnen worden? Welke biologische veranderingen zorgen voor veroudering? Kan ons lichaam en onze geest een langer leven aan?


Veroudering is een van de meest complexe en mysterieuze processen in de biologie, maar de moderne wetenschap helpt ons eindelijk te begrijpen wat de oorzaak is en misschien hoe we er iets aan kunnen doen.

Wat zijn de biologische veranderingen die veroudering veroorzaken, resulterend in alles van rimpels en grijs haar tot een verhoogd risico op kanker. Wat gebeurt er met ons lichaam en onze hersenen als we ouder worden? Kan de biomedische wetenschap ingrijpen om het proces te vertragen of zelfs om te keren. En, zelfs als we zouden kunnen ingrijpen in veroudering, zouden we dat dan ook moeten doen? Heeft langer leven ook ethische implicaties - voor onze gezondheid, onze economie en voor wat het betekent om mens te zijn?

Luister naar Dr. Andrew Steele, wetenschapper, schrijver en presentator en een vooraanstaand expert op het gebied van veroudering, uitleggen wat er met ons lichaam en onze hersenen gebeurt als we ouder worden en hoe de wetenschap een leidende rol speelt bij het veranderen van de toekomst van veroudering.