Iconische roadtrips die je een gedaan moét hebben.

Pauline de Bruijn
Bij Proudies helpen wij bij het samenstellen van een bucketlist van enkele iconische routes die je zou kunnen overwegen te verkennen. Hier zijn enkele van de routes die je minstens een keer in je leven zou moeten afleggen:


1. De Pacific Coast Highway, Californië, Verenigde Staten: Rijd langs de kustlijn van Californië en geniet van het prachtige uitzicht op de Stille Oceaan en de kustlijn van de staat. Het traject van San Francisco naar Los Angeles, dat ook wel bekend staat als Highway 1, is een van de meest spectaculaire ritten ter wereld.

2. De Great Ocean Road, Victoria, Australië: Deze schilderachtige route van 243 kilometer langs de zuidkust van Australië biedt prachtige uitzichten op de oceaan, indrukwekkende kliffen en stranden en het beroemde rotsformatie de Twaalf Apostelen.

3. De Route 66, Verenigde Staten: Een iconische route die dwars door Amerika loopt en bekend staat als 'The Mother Road'. De route begint in Chicago, Illinois, en eindigt in Santa Monica, Californië, en brengt je door enkele van de meest iconische Amerikaanse landschappen en steden.

4. De Garden Route, Zuid-Afrika: Dit 800 kilometer lange traject langs de zuidkust van Zuid-Afrika biedt een adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan, spectaculaire bergpassen, weelderige bossen, idyllische stranden en charmante kustplaatsjes.

5. De Inca Trail, Peru: Een avontuurlijke trektocht door de Andes in Peru, die leidt naar de beroemde Machu Picchu. De route omvat prachtige berglandschappen, overblijfselen van de Inca-cultuur en eindigt bij de spectaculaire verloren stad van de Inca's.

6. De Trans-Siberische spoorlijn, Rusland: De langste spoorlijn ter wereld, die door Rusland, Mongolië en China loopt, biedt een onvergetelijke reiservaring door verschillende culturen en landschappen, waaronder uitgestrekte Siberische bossen, Mongoolse steppen en de Chinese muur.

7. De Milford Track, Nieuw-Zeeland: Deze beroemde wandelroute van 53,5 kilometer brengt je door de adembenemende landschappen van het Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland, waaronder indrukwekkende fjorden, meren en bergen.

8. De Amalfikust, Italië: Rijd langs de kustlijn van de Tyrreense Zee in Zuid-Italië en geniet van de prachtige uitzichten op de azuurblauwe zee en de kleurrijke Italiaanse dorpjes die tegen de kliffen lijken te zijn gebouwd.

9. De Pamir Highway, Tadzjikistan: Een van 's werelds hoogste wegen, die door de adembenemende landschappen van de Pamir-bergen in Centraal-Azië loopt