5x tips voor een geslaagde brunch

Sanne Krielaart
Op een goedgedekte paastafel hoort het neusje van de zalm. En briochebrood, het liefst in ’n fraaie vlecht. Een vaste plek voor een goed stuk kaas, maar dan wel met truffel. En uiteraard eieren. Gekookt, geklutst of van chocolade, gevuld met hazelnoot- en amandelcrème. Zoek je nog lekkere inspiratie en ideeën voor het Paasontbijt of de Paasbrunch? Dan ben je hier op het juiste adres! In deze blog delen wij 5 tips voor een geslaagde brunch:

Kleed je tafel mooi aan

Wanneer je paastafel mooi is aangekleed, smaakt je eten nóg lekkerder. Pastelkleuren doen het bij Pasen sowieso altijd goed. Een oudroze tafellaken is bijvoorbeeld een erg mooi vertrekpunt. Witte, pastelgroene en gouden elementen passen hier heel mooi bij, dit kun je dan verwerken in je servies. Heb je in de tuin nog wat paastakken? Knip er een paar takken van en drapeer ze nonchalant op tafel. Een paar gele bloemetjes erbij en hup: je tafel is helemaal in thema. Heb je zelf geen takken in de tuin, dan kun je die natuurlijk ook gewoon kopen bij het tuincentrum of in de grotere supermarkten.

Mix de gerechten heerlijk door elkaar heen

Het leuke aan een brunch is dat je niet beperkt bent tot één gerecht, maar kunt losgaan met verschillende kleine gerechten. Niet alleen proef je zo veel verschillende smaken, je gasten kunnen ook gewoon lekker kiezen waar zijn zin in hebben. Ga sowieso voor een mooie mix tussen zoete en hartige gerechten. Hieronder een overzicht van onze favoriete recepten voor op de paasbrunch.

Maak de paasbrunch extra feestelijk

chenk er een glaasje bubbels bij, dit maakt het plaatje helemaal compleet! In plaats van champagne kun je ook cava gebruiken. Zoek je nog een goede cava, ga dan voor de cava van Freixenet, deze mousserende wijn uit Catalonië is lekker fris en fruitig van smaak en past bij veel verschillende gerechten. Hij is makkelijk verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de Gall & Gall, Jumbo, Plus en Dirk van den Broek en ook nog eens betaalbaar. Voor Pasen is het extra leuk om met deze cava een mimosa cocktail te maken. Hiervoor schenk je een beetje sinaasappelsap in een glas en vervolgens schenk je hier de cava overheen. Steek een stukje sinaasappel of een aardbeitje op de rand van het glas, zo heb je een feestelijk en sprankelend drankje dat perfect past op je paastafel.

Steun je lokale ondernemers

En tot slot: denk dit jaar twee keer na voordat je op automatische piloot alle inkopen doet in de supermarkt. Kleinere lokale ondernemers worden nog steeds hard getroffen door de coronacrisis en zij kunnen alle steun gebruiken.