Waarom kunst maken gezond is?

Sanne Krielaart
Als je wel eens schildert of tekent, weet je waarschijnlijk al uit ervaring dat dat een heel positief effect op je kan hebben. Talloze wetenschappelijke studies hebben dan ook aangetoond dat het maken van kunst een enorm positieve invloed kan hebben op zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid. 

Zo helpt het verminderen van stress, fysieke ontspanning en maakt het dopamine aan. Wilt u graag starten met het maken van kunst? Wij hebben een aantal kunst aanbieders voor u op een rijtje gezet. 

Amsterdam - Vincent van Oss

Mijn naam is Vincent van Oss. Ik studeerde in 1984 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. In 1993 behaalde ik het diploma van de Cursus Pedagogisch Didactische Bijscholing in Amsterdam. Sindsdien geef ik diverse cursussen en workshops. Er zijn mogelijkheden voor een Online Cursus.

In het werkatelier van Vincent sta jij centraal. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden. Als beginner krijg je allerlei opdrachten om de basis-technieken van tekenen en schilderen onder de knie te krijgen. Heb je reeds teken- en schilderervaring dan kun je in overleg met mij aan de slag n.a.v. thema’s, opdrachten, afbeeldingen, stillevens enz.

Bekijk meer informatie over de cursus hier.

Rotterdam - Art Beid

Art-Beid biedt de mogelijkheid om workshops en cursussen te volgen in zowel het klassiek beeldhouwen/houtsnijden als in boetseren.
Een workshop is bedoeld om kennis te maken met de techniek, het materiaal en de gereedschappen. Tijdens een opstapcursus volgt hierop een verdieping. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar de cursussen voor gevorderden.

Gedurende de workshops en opstapcursus wordt doorgaans met een vaste opdracht gewerkt. Het gebruik van materialen en gereedschappen is in de cursusprijs inbegrepen. In de cursus voor gevorderden is het mogelijk om zelf een beeld of houtsnijwerk te kiezen. Cursisten gaan dan met eigen gereedschappen en materialen werken.

Klik hier voor meer informatie.

Breda - Pien Heppener

In een landelijk gelegen, geheel nieuw schilderatelier geven wij u, onder de deskundige leiding van Pien, schilderles Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Wellicht wilt u alleen maar alle hectiek van het dagelijkse leven achter u laten. Ontspannen en genoegen scheppen in het creëeren van kunst staat voorop.

Volgens ” klassieke scholing”. Dit betekent dat wij inhoud geven aan; compositie, onderschildering, licht en donker, kleurenkennis e.d. Naast de klassieke scholing bestaat er ook de mogelijkheid tot abstract schilderen.

Klik hier voor meer informatie

Zwolle - De Beeldhouwschool

Leer je eigen beeldtaal kennen en ontdek dat de manier waarop je kijkt van invloed is op hetgeen je creëert. Ontdek aan de hand van drie korte opdrachten de basisbeginselen van het ruimtelijk vormgeven. Leer je eigen ideëen vorm te geven in een driedimensionaal beeld en ontdek je eigen beeldtaal.

Klik hier voor meer informatie 

Maastricht - Wilma Pustjens

Wilma Pustjens biedt workshops en cursussen beeldende kunst aan. Als 1e graads kunstgeschiedenis- en tekendocente doceerde zij aan diverse culturele centra en aan door het ministerie erkend beroepsonderwijs. Momenteel is zij o.a. als docent verbonden aan de Volksuniversiteit te Geleen. Zij verzorgt (meestal op aanvraag) workshops voor bedrijven en organisatiebureaus, maar ook voor particuliere.


Klik hier voor meer informatie


Arnhem - Arnhems Keramiek Atelier

Voor wie zich wat meer wil verdiepen in het materiaal, zijn er bij ons in het atelier meerdere cursussen te volgen. Deze worden gegeven door verschillende docenten met ieder hun specialiteit. Wanneer je iets anders wilt leren dan er in ons reguliere aanbod te vinden is, koop dan een kaart voor het inloopatelier. We helpen je dan om je plan te realiseren.

Klik hier voor meer informatie.