Top 5 tips voor het maken van geweldige foto's met de camera op uw telefoon

Sanne Krielaart
"De beste camera is degene die bij je is." – Chase Jarvis, fotograaf

Een van de beste voordelen van het gebruik van een smartphonecamera is dat je deze altijd bij je hebt - tijdens een hondenuitlaat, op een rit naar de kust, tijdens een familiediner of bij een speciaal feest. U kunt de prachtige zonsondergang, de rijke herfstkleuren of de prachtige lentebloesems vastleggen zoals u ze ziet, zonder dat u van plan bent de 'grote' camera eruit te halen. Leg deze herinneringen vast zodat u en uw gezin er de komende jaren op terug kunnen kijken en deze tijden kunnen herinneren.

Camera's die ook telefoons zijn

Vroeger hadden we telefoons die foto's maakten. Nu hebben we camera's die ook telefoons zijn. De technologie heeft de afgelopen jaren zo'n lange weg afgelegd dat de telefoons in onze broekzakken nu kunnen wedijveren met duurdere, professionele camera's. En nu we allemaal camera's in onze zakken hebben, is het tijd om ze goed te gebruiken. U hoeft geen professionele fotograaf te zijn om te genieten van de vrijheid om foto's te maken. Als u eenmaal de drie basiselementen van fotografie begrijpt - licht, onderwerp en compositie - valt de rest op zijn plaats.

5 top tips voor het maken van foto's met uw smartphone. 

1. Veeg de lens van uw camera af voordat u foto's maakt.

Het klinkt simpel, maar onze telefoons hebben de neiging om in onze zakken of tassen te leven. Maak daarom voor gebruik de lens goed schoon. Hierdoor zien uw kleuren er helderder en levendiger uit.

 2. Schakel de camera rasterlijnen in om u te helpen bij uw compositie 

Dit helpt niet alleen bij het krijgen van rechte lijnen, maar u kunt ook de regel van derden toepassen in uw afbeeldingen (waarbij u uw hoofdonderwerp buiten het middelste vierkant houdt, zodat u niet in het midden zit).

3. Zoek het licht en werk ermee. 

Zet uw flitser uit, want dit levert harde foto's op. Druk op verschillende plekken op uw mobiel om de lichtinval aan te passen.

4. Schiet niet altijd op borstgrootte

Denk erover na om laag te hurken of op een tafel te gaan staan ​​om een ​​ander perspectief te krijgen. Voor een totaal ander effect, draait u uw camera ondersteboven en plaats hem op een vlakke ondergrond en u ziet het verschil. Als uw camera waterdicht is gebruik dan dezelfde techniek en plaats hem op de rand van een plas, of op een reflecterend oppervlak - u zult versteld staan ​​van de reflectie die je kunt krijgen.

5. Zoom in met uw voeten

Ga waar mogelijk dichterbij en laat u niet verleiden om in te zoomen op de camera. Elke keer dat u inzoomt, vermindert u de kwaliteit van het beeld. Neem de foto zoals normaal en snijd deze vervolgens bij om zoveel mogelijk kwaliteit te behouden.


Ga waar mogelijk dichterbij en laat u niet verleiden om in te zoomen op de camera. Elke keer dat u inzoomt, vermindert u de kwaliteit van het beeld. Neem de foto zoals normaal en snijd deze vervolgens bij om zoveel mogelijk kwaliteit te behouden.