Een stedentrip naar Maastricht

Sanne Krielaart
Een bezoek aan de Limburgse hoofdstad voelt al snel als een minivakantie, zo dichtbij buurlanden België en Duitsland. De stad heeft de leukste bezienswaardigheden en er zijn genoeg dingen te doen in Maastricht om hier een weekend door te brengen.

Genieten en het bourgondische leven staan voorop. Mooie musea, winkelen in bijzondere zaken en uitgebreid uit eten. In Maastricht neem je overal de tijd voor. Bekijk onze tips voor een weekendje Maastricht.

Veel leesplezier✨

Het Bonnefantenmuseum

Het hoogtepunt van Maastricht voor kunstliefhebbers is het Bonnefantenmuseum. Het moderne gebouw met zijn raketvormige toren is een kunstwerk op zich en huisvest een indrukwekkende collectie vroeg-Europese én hedendaagse kunst.


Op de fiets door Maastricht

In 2 uur kun je, met een gids, de meest bijzondere bezienswaardigheden in Maastricht ontdekken. Natuurlijk ontbreken bekende bezienswaardigheden, zoals het Vrijthof en de oevers langs de Maas niet, maar je komt ook op bijzondere plekken, zoals de wijk Ceramique, Plein 1992 en het mooie Jekerkwartier.

Boekhandel Dominicanen

Volgens de Engelse krant The Guardian is Boekhandel Dominicanen misschien wel de mooiste boekwinkel ter wereld. En dat zou zo maar eens kunnen. Zelfs als je niet van boeken houdt, is een bezoekje aan deze boekhandel in de grote kerk een must. Je kunt op het koor koffie drinken of uren door de duizenden boeken snuffelen.


Restaurent Sjiek

Voor de Italiaanse keuken moet je in Maastricht bij Sjiek zijn. Alles ademt hier Italië, van het interieur en de kaart tot de Sjieke Winkel. Daar koop je zelfgemaakte producten, olijfolie, wijnen en ander lekkers.

Het Vrijthof

Het Vrijthof is het grootste plein in het centrum van Maastricht en is bekend als locatie van de zomerconcerten van André Rieu. Ook als er geen concerten zijn is het een hele leuke plek om te bezoeken. Er zijn hier namelijk ontzettend veel terrassen waar je een lekker stukje Limburgse vlaai kunt eten en ook staan er aan weerszijden diverse mooie historische gebouwen. Opvallend zijn de twee kerken aan de westzijde van het plein: de Sint-Servaasbasiliek en Sint-Janskerk.